chinatungsten online ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
U bekijkt nu:naar huis >>Straling Termen en definities

Straling Termen en definities

Deze pagina geeft een lijst van algemene termen die worden gebruikt om aspecten van de straling de wetenschap te beschrijven. Hieronder vindt u de radiaition afscherming term en de definitie.

 verstrooide straling

 Straling, dat tijdens de passage door een stof, is veranderd in de richting. Het kan ook zijn aangepast door een afname van energie. Het is een vorm van secundaire straling. 

Scintillatie detector

 De combinatie van fosfor, fotomultiplicatorbuis, en de bijbehorende elektronische schakelingen voor het tellen van het licht uitstoot die vrijkomt bij de fosfor door ioniserende straling.

 ingekapselde bron 

Elke speciale nucleair materiaal of bijproduct ingekapseld in een capsule ontworpen om lekkage te voorkomen of ontsnappen van het materiaal.

 Afscherming

 Enig materiaal of obstructie die straling absorbeert en dus de neiging om personeel of materialen te beschermen tegen de effecten van ioniserende straling. 

Sievert (Sv)

 Het internationale systeem (SI) eenheid voor equivalente dosis die gelijk is aan 1 Joule / kilogram. De sievert is in de plaats van de rem. Een sievert is gelijk aan 100 rem.

 Somatische effecten van straling

effecten van straling beperkt tot de blootgestelde persoon, te onderscheiden van genetische effecten die van invloed kunnen latere generaties onbelicht.

 Bron materiaal 

uranium of thorium, of een combinatie daarvan, in een fysische of chemische vorm of ertsen die bevatten een twintigste van een procent (0,05%) of meer (1) uranium, (2) thorium, of (3) een combinatie daarvan. Bronmateriaal omvat geen specifieke nucleair materiaal. 

Bron termijn

 het type en aantal, en chemische vormen van de radionucliden die de bron van de kans op blootstelling aan radioactiviteit te omvatten. 

Speciale nucleair materiaal 

Inclusief plutonium, uranium-233 of uranium verrijkt in de isotopen uranium -233 of uranium-235. 

stabiele isotoop

 isotoop die niet onderhevig is radioactief verval.

Stochastische effecten 

effecten die optreden bij toeval en die kan optreden zonder een drempelwaarde van de dosis, die kans is evenredig met de dosis en waarvan de ernst is onafhankelijk van de dosis . In het kader van de stralingsbescherming, de belangrijkste stochastische effect is van kanker.

Survey meter 

elke draagbare straling detectie-instrument speciaal aangepast voor het inspecteren van een gebied of individu om het bestaan ​​en de hoeveelheid radioactief materiaal aanwezig is vast te stellen.

 aardstralen 

Het gedeelte van de natuurlijke achtergrondstraling die voortbrengt natuurlijke radioactief materiaal, zoals uranium, thorium en radon in de aarde. 

thermoluminescente dosismeter 

een kleine inrichting die de stralingsdosis meten door het meten van de hoeveelheid licht van een kristal de detector als het glas wordt verhit na blootstelling aan straling. 

tritium 

een radioactief isotoop van waterstof. Tritium bevat een proton en twee neutronen in de kern. Omdat het chemisch identiek aan de natuurlijke waterstofatomen in water kan tritium gemakkelijk worden in het lichaam van inslikken. Het vervalt door beta emissie en een radioactieve halfwaardetijd van ongeveer 12,5 jaar.

 ultraviolette

 elektromagnetische straling met een golflengte van violet in het zichtbare spectrum te lage energie röntgenstraling. 

instabiele isotoop

 een radioactieve isotoop. 

uranium 

een radioactief element met de atomaire nummer 92 en, zoals gevonden in natuurlijke ertsen, een atoomgewicht van ongeveer 238. De twee belangrijkste natuurlijke isotopen zijn uranium-235 (0,7 procent van natuurlijk uranium), die splijtbaar, en uranium-238 (99,3 procent van natuurlijk uranium), die splijt door snelle neutronen.Natuurlijk uranium bevat ook een kleine hoeveelheid uranium-234. 

Uranium splijtstoffabricage faciliteit 

een faciliteit die (1) splijtstof met uranium voor een van de volgende (i) het opstellen van brandstof materialen, (ii) de vorming van brandstof materialen in de gewenste vorm produceert , (iii) de toepassing van beschermende bekleding, (iv) nuttige toepassing van afval, en (v) opslag in verband met dergelijke operaties, of (2) verricht onderzoek en ontwikkeling. 

Uraniumhexafluoride productie-installatie

 een faciliteit die natuurlijk uranium ontvangt in de vorm van erts concentraat, verrijkt, hetzij door gasdiffusie of gas centrifuge methoden;. en zet deze om in uraniumhexafluoride (UF6)

afval, radioactief 

vast, vloeibaar en gasvormig materialen uit de nucleaire activiteiten die radioactieve of worden radioactieve en waarvoor er niet meer bruikbaar. Afvalstoffen worden over het algemeen aangeduid als high-level (met radioactiviteit concentraties van honderdduizenden curie per gallon of voet), low-level (in het bereik van 1 microcurie per gallon of voet), of intermediair niveau (tussen deze uitersten). 

Weging factor (WT) 

een vermenigvuldiger die wordt gebruikt voor het omzetten van equivalente dosis van een bepaald orgaan of weefsel in de zogenaamde "effectieve dosis. 'Het doel van dit proces is op een werkwijze voor expressie van de dosis in een deel van het lichaam te ontwikkelen in termen van een equivalente dosis die het hele lichaam dat zou voeren met een gelijkwaardige risico in termen van de daarmee gepaard gaande kans op dodelijke vorm van kanker. Dit geldt alleen voor de stochastische effecten van straling. 

Goed te loggen

 Een techniek die gebruikt wordt in de olie-en gas exploratie om de commerciële levensvatbaarheid van nieuwe of bestaande putten te voorspellen. Het gaat om het verlagen van een goed logging tool, met inbegrip van een ingekapselde bron van radioactieve stoffen, in een put op een draad. Dit apparaat stuurt gegevens over de ondergrondse en de kenmerken van het oppervlak waar het wordt uitgezet op een grafiek. 

hele lichaam teller

 Een apparaat gebruikt voor het identificeren en meten van het radioactieve materiaal in het lichaam van mens en dier. Het gebruikt gewoonlijk zware afscherming houden straling van zeer gevoelige stralingsdetectoren en elektronische apparatuur toe.

 algehele blootstelling

 een blootstelling van het lichaam aan straling, waarbij het ​​hele lichaam, in plaats van een afzonderlijke deel wordt bestraald. Wanneer een radio-isotoop uniform verdeeld over het lichaamsweefsel, dan wordt geconcentreerd in bepaalde delen kan de bestraling worden beschouwd algehele blootstelling. 

Veeg monster

 een monster gemaakt voor het bepalen van de aanwezigheid van verwijderbare radioactieve besmetting op een oppervlak.Dit gebeurt door wrijven met geringe druk een zachte filtreerpapier in een representatieve type oppervlak.Het is ook bekend als "vegen of vegen" monster.

 röntgenstraling

 doordringen elektromagnetische straling met een reeks van golflengten (energieën) die overeenkomen met die van gamma fotonen. Röntgenstraling worden gewoonlijk geproduceerd door bekrachtiging van de elektronenbundel veld rond bepaalde kernen.Hoewel eenmaal gevormd is er geen verschil in x stralen en gamma fotonen, maar er is een verschil in hun oorsprong. X-stralen worden door verschuivingen in de elektronen tussen de ringen buiten de kern van een atoom dat de gamma-fotonen worden geproduceerd door reacties in de kern van een atoom.

Als je interesse hebt in dit product, neem dan gerust contact met ons e-mail: sales@chinatungsten.com of bel ons op: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Wij staan ​​tot uw dienst.


Note: Thanks Google Tool for translating this page. If you need more details clearly, please visit English version Tungsten Alloy.
Media Center>   [Informatie Bank]  [Woordenboek van wolfraam]  [Producten Foto's 'Bank]  [Live Video van Processing]  [Video's van verspanen]  [catalogi]
onze Teams>   [Reis naar Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [buiten]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Chinatungsten groep>   [werkplaats]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-日本語]   [Molybdeen Wire]  [Dart barrels]  [wolfraamdraad]   [Tungsten Bars/Rods]   [Papiergewicht]
    [China Tungsten ]  [Tungsten Carbiden]  [XATCM ]  [Infosys]  [wolfraamdraad]  [Tungsten Heater]  [wolfraampoeder][Xiamen Tungsten]
    [Bucking Bars]  [Tungsten Alloy]  [Koper Tungsten][darts Groothandel] [Tungsten Wikipedia]  [Tungsten Carbide Sieraden]  [Tungsten Vissen]
    [metalen Prijs]  [Tungsten Directory]
Links >   [Kogelkranen]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©2000 - 2009 ChinaTungsten Online All Rights Reserved