chinatungsten online ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
U bekijkt nu:naar huis >>Straling Termen en definities

Straling Termen en definities

Deze pagina geeft een lijst van algemene termen die worden gebruikt om aspecten van de straling de wetenschap te beschrijven. Hieronder vindt u de radiaition afscherming term en de definitie. 

Gamma straling

van hoge energie, korte golflengte, elektromagnetische straling van de kern van een atoom. Gamma straling begeleidt vaak de uitstoot van alfa-en beta-deeltjes en altijd begeleidt kernsplijting. 

Gamma stralen

 zeer indringende en zijn het best gestopt of afgeschermd door dichte materialen, zoals lood of uranium. Gamma stralen zijn vergelijkbaar met x-stralen. 

gasdiffusie plant 

een faciliteit waar uraniumhexafluoride gas wordt gefilterd, wordt uranium-235 gescheiden van uranium-238, het verhogen van het percentage uranium-235.Het proces vereist enorme hoeveelheden van elektrische energie. 

Geiger-Mueller Teller 

A-straling en-meting, instrument. Het bestaat uit een gas gevulde buis met elektroden, waartussen een elektrische spanning, maar geen stroom. Wanneer ioniserende straling passeert en ioniseert het gas in de buis een korte, hevige stroomstoot passen van de negatieve elektrode met de positieve elektrode en wordt gemeten of geteld. Het aantal pulsen per seconde is een indicatie van de snelheid waarmee ioniserende gebeurtenissen die zich in de buis. Het werd genoemd naar Hans Geiger en W. Müller, die het uitgevonden in de jaren 1920. Het is soms gewoon wel een geigerteller of een GM-teller, en is de meest gebruikte mobiele straling instrument. 

Gray (Gy)

Het internationale systeem (SI) eenheid van de stralingsdosis uitgedrukt in termen van de geabsorbeerde energie per massa-eenheid van weefsel. De grijze is de eenheid van de geabsorbeerde dosis en is vervangen door het rad. 1 grijs=1 Joule / kilogram en is gelijk aan 100 rad.

 Half-life 

De tijd waarin de helft van de activiteit van een bepaalde radioactieve stof wordt verloren als gevolg van radioactief verval. Gemeten halfwaardetijden variëren van een miljoenste van een seconde tot miljarden jaren. Ook wel fysieke of radiologische halfwaardetijd. 

Half-life (biologische) 

De tijd die nodig is voor het lichaam om, te elimineren door biologische processen, de helft van het materiaal dat oorspronkelijk genomen inch 

Half-life (effectief)

De tijd die nodig is voor een radionuclide opgenomen in een biologisch systeem, zoals een mens of een dier, om de activiteit te verminderen met de helft als een gecombineerde gevolg van radioactief verval en biologische eliminatie.

 Gezondheid natuurkunde 

De wetenschap die zich bezighoudt met de opname-, evaluatie en controle van de gezondheidsrisico's voor staan ​​het veilig gebruik en de toepassing van ioniserende straling. 

hoge straling gebied 

op een plaats met een dosering van groter dan 100 millirems (1 millisievert) in een uur, 30 centimeter van de bron, of van elk oppervlak waardoor de ioniserende straling doordringt.Gebieden op licentie voorzieningen moeten worden geplaatst als "hoge straling gebieden" en toegang tot deze gebieden in stand wordt gehouden onder strikte controle.

 hoogverrijkt uranium

 Het isotoop uranium-235 verrijkt tot 20 procent of meer van de totale concentratie. 

hoogactief afval 

op hoog niveau radioactief afval (HLW) middelen (1) bestraalde (gebruikte) splijtstof, (2) vloeibaar afval als gevolg van de werking van de eerste cyclus oplosmiddel afzuigsysteem en de geconcentreerde afval van latere extractie cycli, in een installatie voor de opwerking van bestraalde splijtstof, en (3) vaste stoffen waarin dergelijke vloeibare afvalstoffen zijn omgezet. HLW is vooral in de vorm van verbruikte splijtstof ontslagen uit commerciële kernreactoren. . Ook een aantal opgewerkte HLW van defensie-activiteiten en een kleine hoeveelheid opgewerkt commerciële HLW omvat 

Ioniserende straling Waarschuwingssymbool 

Ioniserende straling Waarschuwingssymbool

A-straling waarschuwingssymbool, ter aanvulling van de bestaande klaverblad symbool, is gepubliceerd door ISO als standaard # 21482 - Ioniserende Straling-Warning- aanvullende symbool. Het nieuwe symbool is een universele straling waarschuwingssymbool met de boodschap van "Away Danger-Stay". Het is bedoeld voor IAEA-categorie 1, 2 en 3 bronnen omschreven als gevaarlijke bronnen kunnen veroorzaken dood of ernstig letsel. Er wordt op de toestel behuizing de bron, bijvoorbeeld een waarschuwing aan de toestel demonteren of een dichter. Waar mogelijk moet worden onder de klep zodanig dat het niet zichtbaar is bij normaal gebruik maar zichtbaar als iemand het apparaat te demonteren. Het symbool is niet bedoeld voor deuren of containers.

Isotope

 een van twee of meer atomen met hetzelfde aantal protonen, maar verschillende aantallen neutronen in hun kernen. Zo koolstof-12 koolstof-13 en koolstof-14 zijn isotopen van het element, koolstof, de cijfers aanduiding van de massa van elk isotoop. Isotopen hebben bijna dezelfde chemische eigenschappen, maar hebben vaak verschillende fysische eigenschappen. Bijvoorbeeld koolstof-12 en koolstof-13 stabiel, koolstof-14 instabiel, dat wil zeggen het radioactief is.

 

Heeft u interesse in onze producten, neem dan gerust contact met ons op via e-mail:sales@chinatungsten.com of per telefoon: 86 592 5129 696.

Note: Thanks Google Tool for translating this page. If you need more details clearly, please visit English version Tungsten Alloy

Media Center>   [Informatie Bank]  [Woordenboek van wolfraam]  [Producten Foto's 'Bank]  [Live Video van Processing]  [Video's van verspanen]  [catalogi]
onze Teams>   [Reis naar Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [buiten]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Chinatungsten groep>   [werkplaats]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-日本語]   [Molybdeen Wire]  [Dart barrels]  [wolfraamdraad]   [Tungsten Bars/Rods]   [Papiergewicht]
    [China Tungsten ]  [Tungsten Carbiden]  [XATCM ]  [Infosys]  [wolfraamdraad]  [Tungsten Heater]  [wolfraampoeder][Xiamen Tungsten]
    [Bucking Bars]  [Tungsten Alloy]  [Koper Tungsten][darts Groothandel] [Tungsten Wikipedia]  [Tungsten Carbide Sieraden]  [Tungsten Vissen]
    [metalen Prijs]  [Tungsten Directory]
Links >   [Kogelkranen]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©2000 - 2009 ChinaTungsten Online All Rights Reserved