chinatungsten online ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
U bekijkt nu:naar huis >>Straling Termen en definities

Straling Termen en definities

Deze pagina geeft een lijst van algemene termen die worden gebruikt om aspecten van de straling de wetenschap te beschrijven. Hieronder vindt u de radiaition afscherming term en definitie.

 Kilo- 

Een voorvoegsel dat een basiseenheid vermenigvuldigt met 1.000 of 103.

 laagactief afval

 laag radioactief afval (LLW) is een algemene term voor een breed scala van afvalstoffen. Industries, ziekenhuizen en medische, educatieve, of onderzoeksinstellingen, particuliere en publieke laboratoria, en de splijtstofcyclus faciliteiten (bijv. kerncentrales en de fabricage van splijtstof planten) met behulp van radioactieve stoffen te genereren low-level afval als onderdeel van hun normale activiteiten. Deze afvalstoffen worden gegenereerd in een groot aantal fysieke en chemische vormen en niveaus van verontreiniging. 

Mega- 

prefix dat vermenigvuldigt een basiseenheid van 1.000.000 of 106. 

Megacurie 

Een miljoen (106) curie. 

Micro- 

Een voorvoegsel dat een basiseenheid verdeelt in een miljoen delen ( 10-6). 

microcurie 

Een miljoenste (10-6) van een curie. 

Mill tailings

 natuurlijk radioactieve residu van de verwerking van uraniumerts in yellowcake in een molen. Hoewel het maalproces herstelt ongeveer 93 procent van het uranium, de residuen of residuen bevatten een aantal van nature voorkomende radioactieve elementen, zoals uranium, thorium, radium, polonium, en radon. 

Milli-

Een voorvoegsel dat een basiseenheid deelt met 1.000 (10 -3). 

millirem

 een duizendste van een rem. (1 mrem=10-3 rem) 

Molecuul 

een groep atomen bijeengehouden door chemische krachten. Een molecule is de kleinste eenheid van een stof die op zichzelf kan bestaan ​​en behouden alle van zijn chemische eigenschappen. 

Nano-

 Een voorvoegsel dat een basiseenheid deelt met een miljard (10-9). 

Nanocurie 

Een miljardste (10-9) van een Curie. 

Natuurlijk uranium

Uranium zoals gevonden in de natuur. Het bevat ongeveer 0,7 procent uranium-235, 99,3 procent uranium-238, en een spoor van uranium-234. 

Neutron

 een ongeladen elementaire deeltjes met een massa van iets groter dan die van het proton, en vond in de kern van ieder atoom zwaarder dan waterstof . 

Neutron Capture

 proces waarbij een atoomkern absorbeert of vangt een neutron. 

edelgas 

Een gasvormige chemie-element dat niet gemakkelijk in de chemische combinatie aangaan met andere elementen. Een inert gas. Voorbeelden zijn helium, argon, krypton, xenon en radon.

Nonstochastic effect

 Gezondheidseffecten, de ernst van die varieert met de dosis en waarvoor een drempel wordt verondersteld te bestaan. Nonstochastic effecten veelal het resultaat van de ontvangst van een relatief hoge dosis in een korte periode. Huiderytheem (rood) en stralingsschade cataract is een voorbeeld van een nonstochastic effect. Deze term is vervangen door deterministisch effect. 

NORM 

Een acroniem voor radioactief materiaal van natuurlijke. Natuurlijk voorkomende radioactieve stoffen komen vaak voor bij vrijwel alle stenen, mineralen, en de bodem. Ze bevatten van nature kleine hoeveelheden uranium, thorium, en een radioactieve isotoop van kalium. Planten en dieren zijn ook natuurlijke radioactiviteit, ze bevatten kleine (maar meetbaar) niveaus van radioactieve kalium en radioactieve koolstof (C-14) en waterstof (tritium, of H-3) die gevormd worden door kosmische interacties in de atmosfeer. 

Kernenergie

 De vrijgekomen energie door een kernreactie (splijting of fusie) of door radioactief verval. 

kernkracht

 Een krachtige korte-varieerden aantrekkelijke kracht die bij elkaar houdt de deeltjes in een atoomkern. 

Kerncentrale 

Een elektriciteitsvoorziening faciliteit met behulp van een kernreactor als haar vermogen (warmte) bron. 

Nucleus

De kleine, centrale, positief geladen kern van een atoom. Met uitzondering van de kern van de gewone (licht) waterstof, die een enkel proton heeft, worden alle atoomkernen bevatten zowel protonen en neutronen. Het aantal protonen bepaalt de totale positieve lading of atoomnummer, die op zijn beurt de chemische element dat een bepaalde atoom voorstelt. Dat wil zeggen, alle atomen van een bepaald chemisch element hetzelfde aantal protonen in hun kernen. Het totaal aantal neutronen en protonen wordt het massagetal. 

Nuclide

 Een algemene term die verwijst naar alle bekende isotopen, ofwel stabiel of instabiel, van elk element. Dat een element kan isotopen te verwijzen naar de isotopen van meer dan een element, de juiste term nuclide. Een radionuclide is een instabiele nuclide. 

Parent

 een radionuclide dat bij radioactief verval of desintegratie levert een specifieke nuclide (het verval product of dochter).

 Periodiek systeem

 een regeling van de chemische elementen in volgorde van toenemende atoomnummer. Elementen van soortgelijke woningen zijn geplaatst onder elkaar meegevende groepen of families van elementen. Binnen elke groep een variatie van chemische en fysische eigenschappen, maar in het algemeen is er een overeenkomst van chemisch gedrag binnen elke groep. 

personeel controle 

Het gebruik van draagbare surveymeters de aanwezigheid of de hoeveelheid radioactief besmetting te bepalen op individuele, of het gebruik van een dosismeter van een individu stralingsdosis bepalen. 

Photon 

een quantum (of pakketten) afgegeven energie in de vorm van elektromagnetische straling. Gamma stralen en röntgenstralen zijn voorbeelden van fotonen. 

Pico-

 Een voorvoegsel dat een basiseenheid verdeelt door een biljoen (10-12). 

Picocurie

 Een biljoenste (10-12) van een Curie. 

Plutonium (Pu)

 Een zware, radioactieve, man gemaakt metaalelement met een atoomnummer 94. De belangrijkste isotoop is splijtbaar plutonium-239, die wordt geproduceerd door neutronen bestraling van uranium-238, gevolgd door een twee-staps verval. Het bestaat in slechts sporen van aard.

 zak dosimeter

 een kleine ionisatie detectie instrument gedragen door een persoon die rechtstreeks meet de ioniserende straling.

Proportioneel teller

 straling instrument waarin een elektronisch detectiesysteem ontvangt pulsen die evenredig met het aantal ionen gevormd in een met gas gevulde buis door ioniserende straling.

 Proton

 Een elementaire nucleaire deeltjes zich in de kern van een atoom. Het proton heeft een positieve elektrische lading.


Als je interesse hebt in dit product, neem dan gerust contact met ons e-mail: sales@chinatungsten.com of bel ons op: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Wij staan ​​tot uw dienst.


Note: Thanks Google Tool for translating this page. If you need more details clearly, please visit English version Tungsten Alloy.
Media Center>   [Informatie Bank]  [Woordenboek van wolfraam]  [Producten Foto's 'Bank]  [Live Video van Processing]  [Video's van verspanen]  [catalogi]
onze Teams>   [Reis naar Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [buiten]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Chinatungsten groep>   [werkplaats]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-日本語]   [Molybdeen Wire]  [Dart barrels]  [wolfraamdraad]   [Tungsten Bars/Rods]   [Papiergewicht]
    [China Tungsten ]  [Tungsten Carbiden]  [XATCM ]  [Infosys]  [wolfraamdraad]  [Tungsten Heater]  [wolfraampoeder][Xiamen Tungsten]
    [Bucking Bars]  [Tungsten Alloy]  [Koper Tungsten][darts Groothandel] [Tungsten Wikipedia]  [Tungsten Carbide Sieraden]  [Tungsten Vissen]
    [metalen Prijs]  [Tungsten Directory]
Links >   [Kogelkranen]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©2000 - 2009 ChinaTungsten Online All Rights Reserved