chinatungsten online ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
U bekijkt nu:naar huis >>Straling Termen en definities

Straling Termen en definities

Deze pagina geeft een lijst van algemene termen die worden gebruikt om aspecten van de straling de wetenschap te beschrijven. Hieronder vindt u de radiaition afscherming term en de definitie.

 Kwaliteitsfactor

De factor waarmee de geabsorbeerde dosis (rad of grijs) moet worden vermenigvuldigd om een hoeveelheid die, drukt op een gemeenschappelijke schaal voor alle ioniserende straling, de biologische schade (zakelijk recht of sievert) te verkrijgen de blootgestelde weefsel. Het wordt gebruikt, omdat sommige vormen van straling, zoals alfa-deeltjes, zijn meer biologisch schadelijk voor weefsel te leven dan andere vormen van straling, wanneer de geabsorbeerde dosis van beide is gelijk. De term, kwaliteit factor, is nu vervangen door "straling wegingsfactor" in het nieuwste systeem van aanbevelingen voor bescherming tegen straling.

 Rad 

van het originele apparaat ontwikkeld voor het uitdrukken van geabsorbeerde dosis, die de hoeveelheid energie is van elke vorm van ioniserende straling (bijv. , alfa, bèta, gamma, neutronen, etc.) afgezet in elk medium (bijvoorbeeld water, weefsel, lucht). Een dosis van een rad is gelijk aan de absorptie van 100 ergs (een kleine maar meetbare hoeveelheid energie) per gram weefsel voor het absorberen. De rad is vervangen door de grijze in SI eenheden (1 grijs=100 rad). 

stralingszone

 Een met straling hoger dan 5 millirems (0,05 milli) in een uur bij 30 centimeter van de bron of van een oppervlak waardoor de straling doordringt. 

Straling detectie-instrument 

Een apparaat dat detecteert en geeft de eigenschappen van ioniserende straling.

straling ziekte (syndroom)

Het complex van symptomen karakteristiek voor de ziekte bekend als straling letsel, als gevolg van overmatige blootstelling (meer dan 200 rad of 2 grijs ) van het gehele lichaam (of grotendeels) aan ioniserende straling. De eerste van deze symptomen zijn misselijkheid, vermoeidheid, braken en diarree, die gevolgd kan worden door het verlies van haar (epileren), bloeding, ontsteking van de mond en keel, en algemeen verlies van energie. In ernstige gevallen, wanneer de blootstelling aan straling is ongeveer 1.000 rad (10 grijs) of meer, de dood kan binnen twee tot vier weken. 

Stralingsbron 

Meestal wordt een ingekapselde bron van de straling die gebruikt wordt in teletherapie en industriële radiografie, als krachtbron voor batterijen (zoals gebruikt in ruimtevaartuigen) of in verschillende industriële meters. Machines, zoals versnellers en radio-isotoop generatoren, en natuurlijke radionucliden kan worden beschouwd als bronnen.

Straling normen 

dosering en de dosering grenzen toelaatbare concentraties, regels voor de behandeling, voorschriften voor transport-en regelgeving voor industriële controle van de straling, en de controle van radioactieve stoffen die door wettelijke of bestuursrechtelijke middelen voor het veilig gebruik en de toepassing van ioniserende straling. 

straling waarschuwingssymbool 

Een officieel voorgeschreven symbool (een paarse of zwarte klaverblad) op een gele achtergrond die moet worden weergegeven waar bepaalde hoeveelheden radioactieve stoffen aanwezig zijn of wanneer bepaalde doses straling zou kunnen worden ontvangen. 

Straling wegingsfactor

 De factor waarmee de geabsorbeerde dosis (rad of grijs) moet worden vermenigvuldigd om een hoeveelheid die, drukt op een gemeenschappelijke schaal voor alle ioniserende straling te verkrijgen, de biologische schade (zakelijk recht of sievert) om de blootgestelde weefsel . Het wordt gebruikt, omdat sommige vormen van straling, zoals alfa-deeltjes, zijn meer biologisch schadelijk voor weefsel te leven dan andere vormen van straling, wanneer de geabsorbeerde dosis van beide is gelijk. Dit vervangt de term kwaliteit factor in de nieuwste systeem van aanbevelingen voor bescherming tegen straling.

Radioactieve besmetting

 Depositie van radioactief materiaal in elke plaats waar het niet gewenst is.

Radioactieve serie 

Een opeenvolging van nucliden, die elk door radioactieve desintegratie transformeert in een ander nuclide tot een stabiele nuclide resultaten. Het eerste lid wordt de ouder, worden de tussenliggende leden genoemd verval (of dochter) producten, en de laatste stabiele lid wordt genoemd het eindproduct. 

Radioactiviteit 

Het proces van het ondergaan van de transformatie van een instabiele kern door de spontane emissie van straling, in het algemeen alfa-of beta-deeltjes, vaak gepaard met gammastralen, van de kern van een instabiele radionuclide. Vaak ook gebruikt om de snelheid waarmee radioactieve stof zendt straling uit te drukken. Gemeten in eenheden van becquerel in het SI systeem van eenheden of curie in het traditionele systeem van eenheden. 

Radiografie 

Het maken van een schaduw beeld op fotografische film door de werking van ioniserende straling. 

Radio-isotopen 

Een instabiele isotoop van een element dat vervalt of desintegreert spontaan, straling afgeeft. Ongeveer 5000 natuurlijke en kunstmatige radio-isotopen zijn geïdentificeerd. 

Radiologische overzien

 De evaluatie van de straling risico's bij de productie, het gebruik, of het bestaan ​​van radioactieve materialen onder een specifieke set van voorwaarden. Deze evaluatie omvat gewoonlijk een fysieke keuring van de verdeling van materialen en apparatuur, metingen of schattingen van de niveaus van straling die kan worden betrokken, en een voldoende kennis van de processen die deze materialen van gevaren als gevolg van verwachte of mogelijke veranderingen in materialen of apparatuur te voorspellen .

Radiologie

 De tak van de geneeskunde te maken met de diagnostische en therapeutische toepassingen van stralende energie, met inbegrip van x-stralen en radio-isotopen. 

radionucliden 

een radio-isotoop.

stralingsgevoeligheid 

De relatieve gevoeligheid van cellen, weefsels, organen, organismen, of andere stoffen aan de schadelijke werking van straling. 

radium (Ra)

 Een radioactieve metaalelement met atoomnummer 88.Zoals in de natuur, de meest voorkomende isotoop een aantal massa 226. Het komt voor in kleine hoeveelheden in verband met uranium in pekblende, carnotite, en andere mineralen. 

Radon (Rn)

 een radioactief element dat is een van de bekende zwaarste gassen. Het atoomnummer is 86. Het is een dochter van radium en thorium. 

Referentie mens

Een persoon aangenomen dat de anatomische en fysiologische kenmerken van een gemiddeld individu. Deze veronderstelde kenmerken worden gebruikt in berekeningen beoordelen van interne dosis (ook genoemd "Standard Man")

 REM (Röntgen Equivalent Man)

 is een eenheid in het traditionele systeem van eenheden die de effecten van ioniserende straling op de mens meet.

Risico 

In veel medische sector, risico: de kans dat zij een verwonding, ziekte of overlijden. Risico kan worden uitgedrukt als een waarde die varieert van nul (geen letsel of schade zal plaatsvinden) op een (schade of letsel zal zeker gebeuren). 

kamer terugkeer 

Een begrip dat van toepassing is op de mate van straling weerkaatst wordt door ruimte oppervlakken die het punt van bereikt interesse in de ruimte waarin de stralingsbron, het meest toepassing neutronenstraling.

Als je interesse hebt in dit product, neem dan gerust contact met ons e-mail: sales@chinatungsten.com of bel ons op: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Wij staan ​​tot uw dienst.


Note: Thanks Google Tool for translating this page. If you need more details clearly, please visit English version Tungsten Alloy.
Media Center>   [Informatie Bank]  [Woordenboek van wolfraam]  [Producten Foto's 'Bank]  [Live Video van Processing]  [Video's van verspanen]  [catalogi]
onze Teams>   [Reis naar Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [buiten]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Chinatungsten groep>   [werkplaats]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-日本語]   [Molybdeen Wire]  [Dart barrels]  [wolfraamdraad]   [Tungsten Bars/Rods]   [Papiergewicht]
    [China Tungsten ]  [Tungsten Carbiden]  [XATCM ]  [Infosys]  [wolfraamdraad]  [Tungsten Heater]  [wolfraampoeder][Xiamen Tungsten]
    [Bucking Bars]  [Tungsten Alloy]  [Koper Tungsten][darts Groothandel] [Tungsten Wikipedia]  [Tungsten Carbide Sieraden]  [Tungsten Vissen]
    [metalen Prijs]  [Tungsten Directory]
Links >   [Kogelkranen]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©2000 - 2009 ChinaTungsten Online All Rights Reserved