ESTABLISHED 1997
ISO9001 CERTIFICATED
Hjem >>Wolfram Alloy Information >>Wolfram Stråling Shield ordliste (A-B)

Wolfram Stråling Shield ordliste (A-B)

Denne side indeholder en liste over generelle termer, der bruges til at beskrive aspekter af stråling videnskab, wolfram stråling afskærmning. Nedenfor er de stråling begreber og definitioner.

Stråling begreber og definitioner 1-aktivering
Processen med at gøre en radioisotop ved at bombardere en stabil element med neutroner, protoner, eller andre former for stråling.

Stråling begreber og definitioner 2-aftale State
En stat, der har underskrevet en aftale med Nuclear Regulatory Commission, hvorunder staten regulerer brugen af biprodukt, kilde, og små mængder særligt nukleart materiale inden for denne stat.

Stråling begreber og definitioner 3-Air Sampling
Indsamlingen af prøver til påvisning af tilstedeværelsen af, og / eller til at måle mængden af flygtige eller fast radioaktivt materiale, ikke-radioaktiv partikler, eller forskellige kemiske stoffer i luften.

Stråling begreber og definitioner 4-Airborne Radioaktivitet Area
Et værelse, kabinet, eller område, hvor luftbårne radioaktive materialer, der består helt eller delvis af licenseret materiale, eksisterer. Den findes i koncentrationer, der (1) overstige den luft koncentration afledte grænser eller (2) ville resultere i en individuel stede i området uden åndedrætsværn over i løbet af de timer den enkelte er til stede i området, 0,6 procent af den årlige grænse for indtagelse eller 12 afledte luft koncentration-timer.

Stråling begreber og definitioner 5-Alara
Forkortelse for "Så lav som rimeligt muligt." Det betyder, at enhver rimelig indsats for at fastholde eksponering for ioniserende stråling, som langt under de dosisgrænser som praktisk. Vær konsekvent med det formål, som den licenserede arbejde udføres under hensyntagen til den eksisterende teknologi, økonomien i forbedringer i forbindelse med den eksisterende teknologi, økonomien i forbedringer i forbindelse med ydelser til den offentlige sundhed og sikkerhed, og andre samfundsmæssige og samfundsøkonomiske overvejelser. Disse midler er i forhold til udnyttelse af atomenergi og licens materialer i offentlighedens interesse.

Stråling begreber og definitioner 6-Alpha Particle
En positivt ladet partikel udstødes spontant fra kerner af nogle radioaktive grundstoffer. Den er identisk med en helium kerne, der har et massetal på 4 og en elektrisk ladning på +2. Det har lav gennemtrængningsevne og en kort rækkevidde (et par centimeter i luft). Den mest energiske alfapartikler vil generelt ikke at trænge de døde lag af celler, der dækker huden og kan nemt stoppes ved et ark papir. Alpha-partikler repræsenterer meget mere af en sundhedsrisiko, når der udsendes af radionuklider deponeret inde i kroppen.

Stråling begreber og definitioner 7-årlige grænse på indtagelse (ALI)
De afledte grænse for den tilladte mængde af radioaktivt materiale taget i kroppen af en voksen stråling arbejdstager ved indånding eller indtagelse i et år. Den ALI er den mindste værdi af indtag af et givet radionuklid i et år af henvisningen mand, der ville resultere i enten en effektive dosis svarende til 5 rem (0,05 sievert) eller en engageret dosis svarende til 50 rem (0,5 sievert) til enhver individuelle organ eller væv.

Stråling begreber og definitioner 8-Atom
Den mindste partikel af et element, der ikke kan deles eller brudt op med kemiske midler. Den består af en central kerne af protoner og neutroner, kaldes kernen. Elektroner kredser i baner i området omkring kernen.

Stråling begreber og definitioner 9-Atomic Energy
Energi udgivet i kernereaktioner. Af særlig interesse er den energi, der frigives, når en neutron indleder bryde op eller fission af et atom kerne i mindre stykker (fission), eller når to kerner er samlet med millioner af grader af varme (fusion). Det mere korrekt kaldes atomenergi.

Stråling Vilkår og definitioner 10-atomenergikommission
En føderal agentur oprettet i 1946 for at styre udviklingen, brug og kontrol af atomenergi til militære og civile formål. Afskaffet ved Energy Reorganisering Act of 1974 og efterfulgt af Energy Research og Development Administration (nu en del af det amerikanske Department of Energy) og den amerikanske Nuclear Regulatory Commission.

Stråling Vilkår og definitioner 11-Atomic Number
Antallet af positivt ladede protoner i kernen af et atom.

Stråling Vilkår og definitioner 12-Dæmpning
Dæmpning er den proces, hvorved antallet af partikler eller fotoner ind et legeme af stof reduceres ved absorption og spredning.

Stråling Vilkår og definitioner 13-baggrundsstråling
Stråling fra kosmiske kilder; naturligt forekommende radioaktive materialer, herunder radon (undtagen som en henfald produkt af udgangsmaterialer eller specielle nukleart materiale) og globale nedfald, som den eksisterer i miljøet fra afprøvning af nukleare eksplosive anordninger. Det omfatter ikke stråling fra kilden, biprodukt, eller specielle nukleare materialer reguleres af Nuclear Regulatory Commission. Den typisk citerede gennemsnitlige individuelle eksponering fra baggrundsstråling er 360 millirems året.

Stråling Vilkår og definitioner 14-becquerel (Bq)
Enheden af radioaktivt henfald lig med en disintegration pr sekund. Den Becquerel er den grundlæggende enhed af radioaktivitet bruges i det internationale system af stråling enheder, benævnt "SI" enheder. 37 milliarder (3,7 × 1010) becquerel=1 curie (Ci).

Stråling Vilkår og definitioner 15-Beta Partikel
En ladet partikel udsendes fra en kerne under radioaktivt henfald, med en masse svarende til 1/1837, at en proton. En negativt ladet beta partikel, er identisk med en elektron. En positivt ladet beta partikel kaldes en positron. Udsættelse for store mængder af beta-stråling fra eksterne kilder kan forårsage forbrændinger af huden (erytem). Beta udledere kan også være skadelige, hvis de kommer ind i kroppen. Tynde plader af metal eller plast kan stoppe beta partikler.

Stråling Vilkår og definitioner 16-bioassay
Bestemmelsen af slags, mængder, eller koncentrationer og i nogle tilfælde, placeringen af radioaktivt materiale i den menneskelige krop, enten ved direkte måling (in vivo tælle) eller ved analyse og vurdering af materialer udskilles eller fjernes (in vitro) fra menneskelige legeme

Stråling Vilkår og definitioner 17-Biologisk halveringstid
Den nødvendige tid til et biologisk system, såsom den fra et humant, at fjerne ved naturlige processer, halvdelen af mængden af et stof (såsom en radioaktivt materiale), der er trådt den.

Stråling Vilkår og definitioner 18-Ophobning Factor
Den faktor, som den samlede værdi af den mængde, der vurderes på interessepunktet overstiger værdien forbundet med kun primær stråling. Den samlede værdi omfatter sekundære stråling især spredt stråling. Opbygningen faktor er mest brugt til ioniserende fotoner og kan anvendes på forskellige mængder-fx., Dosis kerma, fluens.

Stråling Vilkår og definitioner 19-biprodukt
Biprodukt (1) enhver radioaktivt materiale (undtagen specielle nukleart materiale) gav i, eller gøres radioaktive ved, udsættelse for stråling hændelsen til processen med at producere eller ved hjælp af specielle nukleart materiale (som i en reaktor); og (2) tailings eller affald produceret af udvinding eller koncentration af uran eller thorium fra malm.

Hvis du har nogen interesse i wolfram stråling skjold eller stråling begreber og definitioner, du velkommen til at kontakte os: sales@chinatungsten.com eller ring til os ved: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Vi står til din rådighed.

Relaterede links: Wolfram legering | Wolfram legering N Carbide | Tungsten Alloy Fordele
Address: 3F, No.25 WH Rd., Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008,China
sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
 Certified by MIIT:闽B2-20090025 闽ICP备06012101号-1
Copyright©1997 - ChinaTungsten Online All Rights Reserved