ESTABLISHED 1997
ISO9001 CERTIFICATED
Hjem >>Wolfram Alloy Information >>Wolfram Stråling Shield ordliste (E-F)

Wolfram Stråling Shield ordliste (E-F)

Denne side indeholder en liste over generelle termer, der bruges til at beskrive aspekter af stråling videnskab. Nedenfor er strålingen afskærmning begreber og definitioner.

Effektiv halveringstid

Den nødvendige tid for antal radionuklider deponeret i en levende organisme, der skal formindskes 50 procent som følge af den kombinerede virkning af radioaktivt henfald og biologisk eliminering.

elektromagnetisk stråling

En rejse bølgebevægelse, der følger af skiftende elektriske eller magnetiske felter. Velkendte typer af elektromagnetisk stråling spænder fra røntgenstråler (og gammastråler) af kort bølgelængde, gennem det ultraviolette, synlige og infrarøde områder, til radar- og radio- bølger af relativt lang bølgelængde. Kun højere energi (højere frekvens / kortere bølgelængde) former for elektromagnetisk stråling er ioniserende. Stråling i lavere energi intervaller, såsom synlige, infrarøde, radar, og radiobølger, der IONISERENDE.

Electron

En elementær partikel med en negativ ladning og en masse 1/1837 den for proton. Elektroner omgiver positivt ladede kerne af atomet.

Element

En af de kendte kemiske stoffer, som ikke kan nedbrydes yderligere uden at ændre dets kemiske egenskaber. Nogle eksempler kan nævnes hydrogen, nitrogen, guld, bly og uran. Se det periodiske system af elementer.

Udsættelse

En generel betegnelse løst til at udtrykke, hvad en person modtager som følge af at blive udsat for ioniserende stråling.

ekstern stråling

Den situation, hvor kilden til eksponeringen er uden for, det vil sige uden for kroppen.

ekstremiteter

De hænder, underarme, albuer, fødder, knæ, ben under knæet, og ankler (tilladte stråling eksponering i disse regioner er generelt større end i hele kroppen, fordi de indeholder færre bloddannende organer og har mindre mængder til energioptagelse).

Film badge

Fotografiske film, der anvendes til måling af ioniserende stråling eksponering for personale overvågningsformål. Filmen badge kan indeholde to eller tre film af forskellige følsomheder, og den kan indeholde et filter, der skærmer en del af filmen fra visse typer af stråling.

fissile materialer

Selvom undertiden bruges som et synonym for fissilt materiale, har dette udtryk erhvervet en mere begrænset betydning. Nemlig helst materiale, som er spalteligt af termiske (langsomme) neutroner. De tre primære fissile materialer er uran-233, uran-235, og plutonium-239.

Fission (fission)

Opdelingen af kernen af et atom (generelt af en tung element) i mindst to andre kerner og frigivelse af en relativt stor mængde energi. To eller tre neutroner sædvanligvis frigøres under denne type transformation.

Fission gasser

Disse fissionsprodukter, der findes i gasform. I atomkraftreaktorer, dette inkluderer primært de ædelgasser såsom krypton og xenon.

fissionsprodukter

Kernerne (fission fragmenter) dannet ved spaltning af tunge grundstoffer, plus de nuklider dannet af de efterfølgende henfaldsprodukter de radioaktive fission fragmenter.

fissile materialer

Almindeligt brugt som et synonym til fissile stoffer, har betydningen af dette begreb blevet udvidet til at omfatte materiale, der kan fissioned af hurtige neutroner, såsom uran-238.

fusionsreaktion

En reaktion, i hvilken mindst en tungere, er mere stabil kerne fremstillet ved kombination af to lysere, mindre stabile kerner. Reaktioner af denne type er ansvarlige for enorme udslip af energi, fx varme fra solen.

Hvis du er interesseret i vores produkter, er du velkommen til at kontakte os via e-mail: sales@chinatungsten.com eller telefon: 0086 592 5129696.

Relaterede links: Wolfram legering | Wolfram legering N Carbide | Tungsten Alloy Fordele
Address: 3F, No.25 WH Rd., Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008,China
sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
 Certified by MIIT:闽B2-20090025 闽ICP备06012101号-1
Copyright©1997 - ChinaTungsten Online All Rights Reserved