ESTABLISHED 1997
ISO9001 CERTIFICATED
Hjem >>Wolfram Alloy Information >>Wolfram Stråling Shield ordliste (Q-R)

Wolfram Stråling Shield ordliste (Q-R)

Denne side indeholder en liste over generelle termer, der bruges til at beskrive aspekter af stråling videnskab. Nedenfor er wolfram legeringen stråling afskærmning vilkår og definition.

Kvalitet faktor
Den faktor, som den absorberede dosis (rad eller grå) skal ganges for at beregne en mængde, der udtrykker, om en fælles målestok for alle ioniserende stråling, biologiske skader (rem eller sievert) til den udsatte væv. Wolfram legeret stråling afskærmning anvendes, fordi nogle former for stråling, såsom alfapartikler, er mere biologisk skadelige for levende væv end andre typer af stråling, når den absorberede dosis fra begge er lige. Udtrykket, kvalitet faktor, er nu blevet afløst af "stråling vægtningsfaktor" i nyeste system af anbefalinger for strålebeskyttelse.

Rad
Den originale enhed udviklet til ekspression absorberet dosis, som er den mængde af energi fra nogen form for ioniserende stråling (f.eks alfa, beta, gamma, neutroner, etc.) deponeres i ethvert medium (for eksempel vand, væv, luft). En dosis på én rad er ækvivalent med absorptionen af 100 erg (en lille, men målelig mængde energi) per gram absorberende væv. Den rad er blevet erstattet af det grå i SI-systemet af enheder (1 grå=100 rad).

Stråling område
Ethvert område med strålingsniveauer på over 5 milligram (0,05 millisievert) i en time ved 30 centimeter fra kilden eller fra enhver overflade, hvorigennem stråling trænger.

instrument afsløring Stråling
En anordning, der registrerer og viser egenskaberne af ioniserende stråling.

Stråling sygdom (syndrom)
Komplekset af symptomer karakteriserer sygdommen kendt som stråling skade, der skyldes overdreven eksponering (større end 200 rads eller 2 grå) af hele kroppen (eller stor del) for ioniserende stråling. Den tidligste af disse symptomer er kvalme, træthed, opkastning og diarré, som kan efterfølges af hårtab (epilering), blødning, betændelse i mund og hals, og generelt tab af energi. I svære tilfælde, hvor stråling har været cirka 1.000 rad (10 grå) eller mere, kan der forekomme døden inden for to til fire uger.

Stråling kilde
Normalt en lukket kilde af stråling, der anvendes i teleterapikilde og industriel radiografi, som strømkilde for batterier (som er i brug i rumfartøjer), eller i forskellige typer af industrielle målere. Maskiner, såsom acceleratorer og radioisotop generatorer, og naturligt forekommende radionuklider kan betragtes som kilder.

Stråling standarder
Dosis og dosishastighed grænser, tilladte koncentrationer, regler for håndtering, regler for transport, regler for industriel kontrol af stråling, og kontrol af radioaktivt materiale er oprettet ved lov eller administrativt fastsatte midler til sikker brug og anvendelse af ioniserende stråling.

symbol Stråling advarsel
En officielt ordineret symbol (et magenta eller sort kløverblad) på en gul baggrund, der skal vises, hvor visse mængder radioaktive stoffer er til stede eller hvor bestemte doser af stråling kunne modtages.

Stråling vægtningsfaktor
Den faktor, som den absorberede dosis (rad eller grå) skal ganges for at beregne en mængde, der udtrykker, om en fælles målestok for alle ioniserende stråling, biologiske skader (rem eller sievert) til den udsatte væv. Det bruges, fordi nogle former for stråling, såsom alfapartikler, er mere biologisk skadelige for levende væv end andre typer af stråling, når den absorberede dosis fra begge er lige. Dette erstatter udtrykket kvalitet faktor i den seneste system anbefalinger til strålingsbeskyttelse.

Radioaktiv forurening
Deponering af radioaktivt materiale i ethvert sted, hvor det ikke er ønsket.

radioaktivt serie
En række af nuklider, der hver især transformerer ved radioaktiv nedbrydning til et andet nuklid, indtil et stabilt nuklid resultater. Det første element kaldes den forælder, de mellemliggende medlemmer kaldes henfald (eller datter) produkter, og den endelige stabile medlem kaldes det endelige produkt.

Radioaktivitet
Processen med at undergå transformation af en ustabil kerne af den spontane emission af stråling, generelt alfa- eller beta-partikler, ofte ledsaget af gammastråler fra kernen af en ustabil radionuklid. Ofte også bruges til at udtrykke den hastighed, hvormed radioaktivt materiale udsender stråling. Målt i enheder af becquerel i SI-systemet for enheder eller curie i det traditionelle system af enheder.

radiografi
Afgivelse af en skygge billede på fotografisk film ved virkningen af ioniserende stråling.

radioisotop
En ustabil isotop af et grundstof, der henfalder eller opløses spontant og udsender stråling. Cirka 5.000 naturlige og kunstige radioaktive isotoper er blevet identificeret.

Radiologisk undersøgelse
Evalueringen af stråling farer ledsager produktion, brug, eller eksistensen af radioaktive materialer under et bestemt sæt af betingelser. En sådan vurdering omfatter sædvanligvis en fysisk undersøgelse af disponeringen af materialer og udstyr, målinger eller skøn over de niveauer af stråling, der kan være involveret, og en tilstrækkelig viden om processer påvirker disse materialer til at forudsige risici som følge af forventede eller mulige ændringer i materialer eller udstyr .

Radiologi
Den gren af lægevidenskaben der beskæftiger sig med de diagnostiske og terapeutiske anvendelser af strålingsenergi, herunder x stråler og radioisotoper.

radionuklid
En radioisotop.

radiosensitivitet
Den relative modtagelighed af celler, væv, organer, organismer eller andre stoffer til skadevoldende virkning af stråling.

Radium (Ra)
Et radioaktivt metallisk element med atomnummer 88. Som findes i naturen, den mest almindelige isotop har en masse antal 226. Det forekommer i meget små mængder er forbundet med uran i begblende, carnotite, og andre mineraler.

Radon (Rn)
Et radioaktivt grundstof, der er en af de tungeste gasser kendte. Dens atomnummer er 86. Det er en datter af radium og thorium.

henvisning mand
En person antages at have de anatomiske og fysiologiske egenskaber for en gennemsnitlig person. Disse antages egenskaber bruges i beregninger vurdere interne dosis (også kan kaldes "Standard Man")

rem (Roentgen Equivalent Man)
En enhed i det traditionelle system af enheder, der måler virkningerne af ioniserende stråling på mennesker.

Risiko
I mange sundhedsmæssige områder, risiko: sandsynligheden for at pådrage sig skader, sygdom eller død. Risiko kan udtrykkes som en værdi, der spænder fra nul (ingen skade eller skader vil forekomme) til en (skade eller skade vil helt forekomme) .Tungsten legering stråling afskærmning kan beskytte os mod risikoen.

Room afkast
Et udtryk, der gælder i det omfang af stråling reflekteres fra værelse overflader, når det punkt af interesse i det rum, der indeholder den stråling kilde; det oftest gælder for neutronstjerner radiation.Tungsten legering stråling afskærmning er meget udbredt i medicinske områder.

Wolfram legering er meget populært at gøre til wolfram-legering stråling afskærmning, kan vi tilbyde forskellige former af wolfram legering stråling afskærmning komponenter.


Hvis du har nogen interesse i wolfram-legering stråling afskærmning, du velkommen til at kontakte os: sales@chinatungsten.com eller ring til os ved: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Vi står til din rådighed.

Relaterede links: Wolfram legering | Wolfram legering N Carbide | Tungsten Alloy Fordele
Address: 3F, No.25 WH Rd., Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008,China
sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
 Certified by MIIT:闽B2-20090025 闽ICP备06012101号-1
Copyright©1997 - ChinaTungsten Online All Rights Reserved