ESTABLISHED 1997
ISO9001 CERTIFICATED
Hjem >>Wolfram Alloy Information >>Wolfram Stråling Shield ordliste (K-P)

Wolfram Stråling Shield ordliste (K-P)

This page contains a list Generelle termer, under Bruges into på describe aspects of Stråling videnskab. Below is wolfram Stråling afskærmning begreber og definitioner.

Kilo-

Et præfiks der ganger en grundlæggende enhed med 1.000 eller 10³.

Lavaktivt affald

Lavradioaktivt affald (LLW) er en generel betegnelse for en bred vifte af affald. Industries, hospitaler og medicinske, uddannelsesmæssige og forskningsinstitutioner; private eller offentlige laboratorier; og anlæg med nukleare brændselskredsløb (fx nukleare reaktorer og brændstof fabrikation planter) ved hjælp af radioaktive materialer generere lavaktivt affald som led i deres normale drift. Dette affald genereres i mange fysiske og kemiske former og niveauer af forurening.

Mega

præfiks der ganger en grundlæggende enhed af millioner eller 10-6.

millicurie

En million (10-6) curie.

mikro-

Et præfiks, der deler en grundlæggende enhed i en million dele (10-6).

mikrocurie

En milliontedel (10-6) i en curie.

Mill tailings

Naturligvis radioaktive rester fra forarbejdning af uranmalm i yellowcake i en mølle. Selv maleprocessen genvinder omkring 93 procent af uran, resterne eller tailings, indeholde flere naturligt forekommende radioaktive grundstoffer, herunder uran, thorium, radium, polonium, og radon.

Milli-

Et præfiks, der deler en grundlæggende enhed med 1.000 (10-3).

millirem

En tusindedel af en rem. (1 mrem=10-3 rem)

Molecule

En gruppe af atomer holdes sammen af kemiske kræfter. Et molekyle er den mindste enhed af en forbindelse, der kan eksistere i sig selv og fastholde alle sine kemiske egenskaber.

nano-

Et præfiks, der deler en grundlæggende enhed ved en milliard (10-9).

Nanocurie

En milliardtedel (10-9) i en curie.

Naturligt uran

Uran som findes i naturen. Den indeholder omkring 0,7 procent uran-235, 99,3 procent uran-238, og et spor af uran-234.

Neutron

En uladet elementarpartikel med en masse lidt større end proton, og findes i kernen af hver atom tungere end hydrogen.

Neutron capture

proces, hvor en atomkerne absorberer eller indfanger en neutron.

ædelgas

En gasformig grundstof, som ikke umiddelbart træde i kemisk kombination med andre elementer. En inert gas. Eksempler er helium, argon, krypton, xenon og radon.

Ikke Stochastic effekt

Sundhedsmæssige virkninger, sværhedsgraden af hvilket varierer med dosis og for hvilket der menes at eksistere en tærskel. Nonstochastic effekter hovedregel fra modtagelsen af en relativt høj dosis over en kort periode. Huderytem (rødme) og stråling-induceret kataraktdannelse er et eksempel på et nonstochastic virkning. Dette udtryk er blevet erstattet med Deterministisk Effect.

NORM

Et akronym for naturligt forekommende radioaktivt materiale. Naturligt forekommende radioaktive materialer er almindelige i næsten alle sten, mineraler og jord. De indeholder naturligt små mængder uran, thorium og en radioaktiv isotop af kalium. Planter og dyr er også naturligt radioaktive; de indeholder små (men målelige) niveauer for radioaktiv kalium samt radioaktivt carbon (C-14) og hydrogen (tritium, eller H-3), der er dannet af kosmiske stråling interaktioner i atmosfæren.

Atomenergi

Den energi befriet af en kernereaktion (fission eller fusion) eller ved radioaktivt henfald.

nuklear kraft

En kraftig kortrækkende tiltrækningskraft, der holder sammen partiklerne inde en atomkerne.

Atomkraftværk

En elektrisk genererer facilitet ved hjælp af en atomreaktor som sin effekt (varme) kilde.

nucleus

Den lille, central, positivt ladet central kerne af et atom. Bortset fra kernen af almindelige (lys) hydrogen, som har en enkelt proton, alle atomkerner indeholder både protoner og neutroner. Antallet af protoner bestemmer den samlede positive ladning, eller atomnummer, som igen bestemmer grundstof, at en given atom repræsenterer. Det vil sige, alle atomer af et givet grundstof har samme antal protoner i deres kerner. Det samlede antal neutroner og protoner kaldes massetal.

nuklid

En generel betegnelse, der refererer til alle kendte isotop, enten stabil eller ustabil, af ethvert element. Henviser et enkelt element kan have isotoper, når der henvises til de isotoper af mere end et element, den korrekte betegnelse er nuklid. En radionuklid er en ustabil nuklid.

Parent

Et radionuklid at ved radioaktivt henfald eller brud giver en specifik nuklid (forfald produkt eller datter).

Periodiske system

Et arrangement af kemiske elementer efter stigende atomnummer. Elementer af lignende egenskaber er placeret en under de andre ydende grupper eller familier af elementer. Inden for hver gruppe er der en variation af kemiske og fysiske egenskaber, men generelt er der en lighed af kemiske adfærd inden for hver gruppe.

Personale overvågning

Anvendelsen af bærbare syn meter til bestemmelse af tilstedeværelsen eller mængden af radioaktiv forurening på et individuelt, eller anvendelse af en dosimeter til at bestemme en persons strålingsdosis.

Photon

En kvante (eller pakke) af energi, der udsendes i form af elektromagnetisk stråling. Gammastråler og røntgenstråler er eksempler på fotoner.

Pico-

Et præfiks, der deler en grundlæggende enhed med en trillion (10-12).

Picocurie

Én trilliondel (10-12) af en curie.

Plutonium (Pu)

En tung, radioaktive, menneskeskabte metallisk element med atomnummer 94. Dens vigtigste isotop er fissilt plutonium-239, som er produceret af neutronstråling af uran-238, efterfulgt af en to-trins henfald. Den findes kun i spormængder i naturen.

Pocket dosimeter

En lille ionisering detektion instrument båret af en person, som direkte måler eksponeringen ioniserende stråling.

Proportional counter

En stråling instrument, hvor et elektronisk detekteringssystem modtager impulser, der er proportional med antallet af ioner dannet i en gasfyldt rør ved ioniserende radiation.Tungsten strålingsbeskyttelse bruges til at beskytte os mod stråling.

Proton

En elementær nukleare partikel beliggende i kernen af et atom. Protonen har en enkelt positiv elektrisk ladning.

Wolfram legeret er det bedste materiale til at gøre wolfram stråling afskærmning, for det har så mange egenskaber, såsom høj stråling absorbere, høj tæthed, lille volumen, er etc.Tungsten strålingsbeskyttelse udbredt i mange områder.

Hvis du har nogen interesse i wolfram stråling afskærmning, du velkommen til at kontakte os: sales@chinatungsten.com eller ring til os ved: 0086 592 512 9696, 0086 592 512 9595. Vi står til din rådighed.

Relaterede links: Wolfram legering | Wolfram legering N Carbide | Tungsten Alloy Fordele
Address: 3F, No.25 WH Rd., Xiamen Software Park Ⅱ, FJ 361008,China
sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
 Certified by MIIT:闽B2-20090025 闽ICP备06012101号-1
Copyright©1997 - ChinaTungsten Online All Rights Reserved