talian chinatungsten ESTBLISHED1997
ISO9001:2008 CERTIFICATED
Yang sedang anda lihat: Laman Utama >> Aloi tungsten, Produk Tungsten Aloi Berat profesional China Tungsten talian

Tungsten Aloi Berat

Aloi tungsten

Apakah aloi tungsten berat?


Aloi tungsten, juga dinamakan aloi tugsten berat, menggambarkan kelebihan microencapsulated powderswhich adalah agak berbeza dari serbuk tungsten tulen. Tungsten tulen yang dipanggil tulen untuk kesucian yang lebih 99,95%. Produk yang diperbuat daripada tungsten tulen mempunyai kepadatan paling tinggi di kalangan produk tungsten, termasuk aloi tungsten dan produk tungsten karbida. Walau bagaimanapun, tungsten bahan aloi ditambah oleh pengikat, seperti besi, nikel, kobalt, molibdenum, dll. Jika ia ditambah dengan serbuk tembaga, ia akan menjadi tungsten produk tembaga. Ia biasanya dibuat sebagai sink haba, electrod, dll.

Latar belakang ringkas sistem aloi ini yang berikut:

Tungsten Alloy Crankshaft aloi tungsten amnya adalah logam refraktori, yang mempunyai dua fasa komposit yang terdiri daripada W-Ni-Fe atau W-Ni-Cu ataupun W-Ni-Cu-Fe, beberapaaloi tungsten ditambah Co, Mo, Cr, dan sebagainya. Mereka mempunyai takat lebur yang sangat tinggi dan mempunyai ketumpatan dua kali ganda keluli dan adalah lebih daripada 50% lebih berat daripada plumbum. Kandungan tungsten dalam aloi konvensional berat berbeza dari 90 hingga 98 peratus berat dan sebab bagi ketumpatan yang tinggi (antara 16.5 dan 18,75 g / cc). Nikel, besi dan tembaga berkhidmat sebagai matriks pengikat yang memegang bijirin tungsten rapuh bersama dan yang membuatkan aloi tungsten mulur dan mudah untuk mesin. Nikel-besi adalah tambahan yang paling popular, dalam nisbah 7Ni: 3Fe atau 8Ni: 2Fe (nisbah berat). Laluan pemprosesan konvensional untuk tungsten berat aloi termasuk mencampurkan jumlah yang dikehendaki serbuk unsur, diikuti oleh pensinteran fasa sejuk mendesak dan cecair dengan ketumpatan yang hampir penuh.

Aloi matriks cair dan mengambil beberapa tungsten ke dalam larutan semasa pemprosesan fasa cecair, mengakibatkan mikrostruktur melalui yang bijian tungsten besar (20-60μm) yang disebarkan dalam aloi matriks. Bahan-tersinter sebagai sering tertakluk kepada pemprosesan termo mekanikal dengan swaging dan penuaan, yang menyebabkan peningkatan dalam kekuatan dan kekerasan dalam aloi berat.
Majoriti kegunaan semasa untuk WHAs (tungsten aloi berat) terbaik berpuas hati dengan sistem W-Ni-Fe. Aloi seperti 93W-4.9Ni-2.lFe, dan 95W-4Ni-lFe mewakili komposisi biasa. Penambahan kobalt aloi W-Ni-Fe adalah pendekatan yang sama untuk meningkatkan sedikit kedua-dua kekuatan dan kemuluran. Kehadiran kobalt dalam aloi menyediakan larutan pepejal pengukuhan pengikat dan sedikit dipertingkatkan tungsten-matriks kekuatan antara muka. Tambahan kobalt 5 hingga 15% daripada pecahan berat pengikat nominal adalah yang paling biasa.
Tentang sifat-sifat istimewa, tungsten bahan aloi biasanya digunakan untuk tungsten perlindungan radiasi aloi, aloi crankshaft tungsten, aloi tungsten pengimbang, sinkers menangkap ikan, dan sebagainya.

Kenapa bukan tungsten aloi?

Tungsten Alloy Medical Radiation Shielding Bahan tungsten juga dibuat ke tungsten karbida produk, yang merupakan sebatian kimia yang mengandungi karbon dan tungsten dan adalah serupa dengan titanium karbida. Ia pada asalnya dibangunkan untuk digunakan sebagai alat memotong, dalam aplikasi alat mesin, di mana ia masih mendapati Penggunaan meluas hari ini. Bersimen tungsten karbida adalah bukan logam juga adalah ia seramik, yang disediakan oleh karbon bertindak balas dan tungsten pada suhu antara 1400-2000 º C. Dengan kekerasan tertinggi 86 ~ 93 HRA (68 ~ 81HRC), walau bagaimanapun, ia tidak dipanggil aloi tungsten, tetapi karbida tungsten, kerana haus rintangan yang lebih baik dan kelajuan pemotongan yang tinggi,. Selain itu, kerana ia mudah brickle, tungsten karbida digunakan secara meluas sebagai pisau memotong, gerudi, bit, muncung, dan sebagainya tetapi tidak untuk rintangan retak, aloi tungsten biasanya digunakan secara meluas sebagai radiasi aloi tungsten perlindungan, tungsten aloi crankshaft, tungsten aloi pengimbang, yang biasanya diperbuat daripada aloi tungsten materil dengan ciri-ciri yang istimewa sebagai pemanjangan baik, kapasiti kecil dengan ketumpatan tinggi, ketahanan kakisan yang baik, rintangan kejutan indah, keupayaan penjerapan radiasi yang tinggi, dan sebagainya.

Sinaran Aloi tungsten melindungi

Online chinatungsten terletak di Xiamen City, menikmati akses pengangkutan yang mudah. Kami adalah profesionaltungsten aloi pembuatan dan tungsten aloi pembekalr, yang specilizes dalam pembuatan dan menawarkan produk aloi tungsten pelbagai dan lain-lain produk relatif.

 

 

 

 

Jika anda mempunyai sebarang kepentingan dalam aloi tungsten, sila hubungi kami melalui e-mel: sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com atau melalui telefon: 86 592 5129 696.

maklumat lanjut>>

Tungsten Sinaran Aloi Berat melindungi|Crankshaft Logam Berat tungsten|tembaga tungsten|

Tungsten Batu Berat & Sukan|Aloi tungsten untuk Pertahanan|Penggantian Emas Aloi tungsten

Pusat Media>   [bank maklumat]  [Kamus tungsten]  [produk gambar 'bank]  [Video live dari pemprosesan]  [Video dalam proses Pemesinan]  [katalog]
Pasukan kita>   [Perjalanan ke Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Kumpulan chinatungsten>   [bengkel]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-Jepun]   [kawat molibdenum]  [setong darts]  [wayar tungsten]   [Bar / Joran tungsten]   [Berat kertas]
    [Tungsten China ]  [tungsten karbida]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [wayar tungsten]  [Pemanas tungsten]  [Serbuk tungsten]
    [Berlawanan dengan Bar]  [Aloi tungsten]  [Tungsten tembaga][damak Borong] [tungsten Wikipedia]  [Tungsten karbida perhiasan]  [memancing tungsten]
    [Harga logam]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©1997 - 2015 ChinaTungsten Online All Rights Reserved