chinatungsten nätet ESTBLISHED1997 ISO9001:2008 CERTIFICATED
Du tittar på: Hem >> Armor piercing historia

Armor piercing historia

Första världskriget Era

Shot och skal används före och under första världskriget i allmänhet var gjutna från särskilda krom (rostfritt) stål som smälts i krukor. De var förfalskade i form efteråt och sedan grundligt glödgat, vände kärnan uttråkad på baksidan och utsidan upp i en svarv. Projektiler var klara på ett liknande sätt till andra som beskrivs ovan. Den sista, eller härdning behandling, vilket gav önskad hårdhet / seghet profil (differential härdning) för att projektilen kroppen, var en väl bevarad hemlighet.

Den bakre hålighet av dessa projektiler kunde ta emot en liten spricka avgift på cirka 2% av vikten av det kompletta projektilen, när denna används är projektilen kallas ett skal, inte ett skott. Den HE fyllning av skal, smält eller icke kondenserad, hade en tendens att explodera på slående rustning utöver sin förmåga att perforera.

Andra världskriget

      British naval 15-inch capped armor-piercing shell, 1943 Under andra världskriget använde projektiler mycket legerade stål innehåller nickel-krom-molybden, även i Tyskland, hade detta att ändras till en kisel-mangan-krom-legering när de kvaliteter blev knappa. Den senare legering, men kan härdas på samma nivå, var mer sprött och hade en tendens att splittras på slående starkt sluttande pansar. Den splittrade bilden sänkt penetration, eller ledde till total penetration misslyckande, för pansarbrytande hög explosivt (APHE) projektiler, kan detta leda till för tidig detonation av HE fyllning. Mycket avancerade och exakta metoder för differentiellt härdning projektilen har utvecklats under denna period, speciellt av den tyska vapenindustrin. Den resulterande projektiler växlar gradvis från hög hårdhet (låg seghet) i spetsen för hög seghet (låg hårdhet) på baksidan och var mycket mindre sannolikt att misslyckas vid stötar.

Brittiska flottans 15-tums takpansarbrytande skal, 1943

APHE skal för tank vapen, även används av de flesta krafterna av denna period användes inte av britterna. Den enda brittiska APHE projektil var Shell AP, Mk1 för 2 PDR pansarvärnskanon och detta tappades eftersom det konstaterades att säkringen tenderade att separera från kroppen vid penetration. Även när säkringen inte separat och systemet fungerade korrekt, var skador på inredningen lite annorlunda från den solida skott, och det gjorde inte motivera den extra tiden och kostnaden för att producera ett skal version. APHE projektiler av denna period använde en sprängning avgift på cirka 1-3% av vikten av det kompletta projektil, monterad fyllningen detonerade med en bakre fördröjning säkring. Den explosiva används i APHE projektiler måste vara mycket okänslig för stötar för att förhindra för tidig detonation. De amerikanska styrkorna normalt används den explosiva D, annars känd som Ammoniumpikrat, för detta ändamål. Andra stridande styrkor period som används olika sprängämnen, lämplighet okänsliggjorda (oftast genom användning av vax blandat med den explosiva).
På grund av den ökade rustningar tjocklek under konflikten, hade projektiler "islagshastigheten ökas för att säkerställa perforering. Vid dessa högre hastigheter, har hårdnat toppen av skottet eller skal som ska skyddas från den ursprungliga slag, stötar eller spräckt. För att höja islagshastighet och stoppa omskakande, de var från början försedd med mjuka stål penetrerande mössor. Den bästa vätande lock var inte särskilt aerodynamiska, så en extra ballistiska mössa senare monterade för att minska luftmotståndet. Den resulterande projektil typerna fick namnen "Armor-Piercing Capped (APC)" och "Armor-Piercing Capped ballistiska Capped (APCBC)".

Tidig WWII-eran icke-begränsade AP projektiler avfyrades från hög hastighet kanoner kunde tränga ungefär dubbelt deras kaliber på nära håll (100 m). Vid längre intervall (500-1000 m), tappade den här 1,5-1,1 kalibrar grund av den dåliga ballistiska formen och högre dra av de mindre diameter tidigt projektiler. Senare i konflikten avfyrade APCBC på nära håll (100 m) från stora kaliber, hög hastighet vapen (75-128 mm) kunde tränga in i en mycket större tjocklek rustning i förhållande till deras kaliber (2,5 gånger) och även en större tjocklek (2-1,75 gånger) på längre avstånd (1,500-2,000 m).

Modern Day

Pansarbrytande skott
Pansarbrytande "skott" för kanoner tenderar att kombinera någon form av brandbomber kapacitet med det av pansar-penetration. Den brandbomber förening är normalt finns mellan den gemensamma jordbrukspolitiken och genomträngande näsa, i en ihålig bak, eller en kombination av båda. Om projektilen också använder ett spårämne, är det bakre utrymmet ofta används för att hysa spårämne förening. För större kaliber projektiler kan spårämne i stället finnas i en förlängning av den bakre tätningspluggen. Vanliga förkortningar för fasta (non-composite/hardcore) kanoner som eldas med skott är, AP, AP-T, API och API-T, där T står för "spårämne" och jag för "brandbomber".
      Armor-piercing shot

Pansarbrytande granater
Pansarbrytande granater i den klassiska formen är inte vanligt i moderna vapen, men de kan finnas i större (40-57 mm) vapen, särskilt de rysk-eller Sovjettiden härkomst. Moderna kanoner eld istället semi-pansarbrytande hög explosivt (SAPHE) Skal, som har mindre pansarvärnsförmåga, men mycket större effekter anti-materiel/personnel. Den moderna SAPHE projektiler har fortfarande en ballistisk mössa, härdad kropp och bas tändrör, men tenderar att ha en mycket tunnare kropp material och högre explosivt innehåll (4-15%). Vanliga förkortningar för moderna AP och SAP skal: HEI (BF), SAPHE, SAPHEI och SAPHEI-T.

De flesta moderna aktiva skyddssystem (APS) sannolikt inte kommer att kunna besegra full kaliber AP rundor avfyrades från en stor kaliber tank vapen. Den årliga politiska strategin kan besegra de två vanligaste anti-pansar projektiler som används i dag: HEAT och APFSDS. Nederlag HEAT projektiler sker genom skada / detonation av HE fyllning eller skada på formade laddning liner och / eller fusing system och nederlag APFSDS projektiler sker genom att inducera gir / tonhöjd och / eller sprickbildning av staven. På grund av AP skott / Shell: s högmässa, rigiditet, kort total längd, och tjock kropp, de är knappast påverkas av nederlag metoder som APS system (fragmentering stridsspetsar eller projekterad plåtar).

 

 


Media Center>   [Information Bank]  [Dictionary of tungsten]  [Products Pictures' Bank]  [Live Video of Processing]  [Videos of Machining]  [Catalogs]
Ours Teams>   [Journey to Dongshan]  [2004 Xmas]  [2005 Xmas]  [2006 Spring Festival]  [2007 Spring Festival]  [Outside]  [2008 Spring Festival]  [2009 Xmas]
Chinatungsten Group>   [Workshop]   [CTIA]   [CTIA-EN]   [CTIA-日本語]   [Molybdenum Wire]  [Dart barrels]  [Tungsten Wire]   [Tungsten Bars/Rods]   [Paper Weight]
    [China Tungsten ]  [Tungsten Carbides]  [XATCM ]  [Chatroulette]  [Infosys]  [Tungsten Wire]  [Tungsten Heater]  [Tungsten Powder]
    [Bucking Bars]  [Tungsten Alloy]  [Copper Tungsten][Darts Wholesale] [Tungsten Wikipedia]  [Tungsten Carbide Jewelry]  [Tungsten Fishing]
    [Metals Price]  [Xiamen Tungsten]

Address: 3F, No.25 WH Rd., the 2nd Xiamen Software Park, FJ 361008,China
Phone:+86-592-5129696,+86-592-5129595;Fax:+86-592-5129797;Email:sales@chinatungsten.com sales@xiamentungsten.com
Copyright©2000 - 2009 ChinaTungsten Online All Rights Reserved